Klachten

Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Uw klachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren zoals overbelasting, een verkeerde houding of manier van bewegen. Ook stress (werk- en/of privéleven) kan een belangrijke rol spelen bij uw klachten.

Bekijk onderstaand de uitgebreide informatie over uw klacht.

Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan bij een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt. Echter zijn er ook andere oorzaken mogelijk die voor nekpijn zorgen, zoals een nekhernia, osteoporose of stress.

Maak nu een afspraak! 

Nekpijn symptomen

De klachten bij nekpijn kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. Hierbij kan ook flinke hoofdpijn ontstaan. Maar ook pijn/tintelingen in de schouders en armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten. Nekpijn gaat door het 'natuurlijk herstel' vaak vanzelf over. Als klachten terug blijven komen is het echter sterk aan te raden om hier snel wat aan te doen om zo chronische nekpijn te voorkomen.

Veelvoorkomende nekpijn symptomen:

 • Stijfheid
 • Pijnscheuten
 • Uitstraling schouder/arm
 • Tintelingen
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Bewegingsbeperking

Welke soorten nekklachten bestaan er?

U bestaan zowel aspecifieke als specifieke nekklachten als nekklachten gerelateerd aan een ongeluk. Daarnaast bestaat er ook een onderscheid in acute en chronische nekklachten. Wij onderscheiden de volgende soorten nekklachten:

1. Aspecifieke nekklachten: De normale (mechanische) nekpijn

De meest voorkomende nekpijn is de 'mechanische' nekpijn. Deze nekpijn wordt veroorzaakt door voornamelijk overbelaste of verrekte spieren/pezen in de nek. Daarnaast speelt een 'slechte' lichaamshouding een grote rol bij dit type nekklachten. Denk hierbij aan de voorovergebogen houding van iemand die vaak aan een bureau werkt. Mechanische nekpijn is door onze specialisten zeer goed te behandelen.

 • Posturaal syndroom (houdingssyndroom)
 • KANS (Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder)

2. Specifieke nekklachten: slijtage in de nek, degeneratie of artrose

Dit is een nekpijn die ontstaat ten gevolge van 'slijtage' en vaak wordt gezien bij oudere mensen. Klachten die gepaard gaan met artrose in de nek zijn: pijn en stijfheid, pijn in de schouders en armen en het niet kunnen buigen of draaien van de nek. Fysius helpt u graag het met leren omgaan van dit type nekpijn.

3. Nekpijn na een ongeluk

Nekpijn door een whiplash is meer dan alleen maar pijn in de nek. Tijdens een whiplash maakt het hoofd een plotselinge beweging naar achteren en naar voren. Vaak ontstaan dit type klachten na een kop-staart botsing en kunnen de klachten, bij slecht bewegen, een vrij lange periode aanhouden. Ook voor whiplash klachten zijn er goede behandelmogelijkheden!

 • Whiplash (WAD - Whiplash-associated disorder)

Uw behandeling bij nekpijn

Fysius Rugexperts is al jaren gespecialiseerd in het behandelen en verhelpen van diverse soorten nekklachten. Uw therapeut zal tijdens de eerste afspraak (de intake) een onderzoek uitvoeren gericht op uw nek en de wervelkolom.

Uw Fysius therapeut maakt voor u inzichtelijk waar uw nekklachten vandaan komen, zodat ook u begrijpt wat de oorzaak van uw klachten is. Vervolgens wordt er (samen met u) een persoonlijk behandelplan opgesteld dat bij u past. Onze behandeling zal onder andere gericht zijn op het verminderen van de spierspanning, reductie van pijn, het geven van tips/advies m.b.t. uw lichaamshouding en het weer in balans brengen (versterken en stabiliseren) van uw nek.

 • Verminderen van spierspanning
 • Verminderen van pijn
 • Toe laten nemen van de beweeglijkheid
 • Aanleren van een juiste lichaamshouding
 • Vergroten van kracht en stabiliteit in de nek (oefeningen)

Afhankelijk van het onderzoek wordt er gekeken welke behandelmethode het meest effectief is voor uw nekklachten. Dit kunnen bijvoorbeeld onderstaande behandelmethodes zijn:

Wilt u weten wat wij voor uw nekklachten kunnen betekenen? Maak een afspraak!

Uw persoonlijk behandelplan laten maken? Neem contact op

Afspraak maken? Vul uw gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met u op.


Start direct een behandeltraject en maak een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.
Meer informatie
Eerst kennismaken? Maak een afspraak voor gratis Rugadvies in één van onze vestigingen.
Meer informatie
Een unieke mogelijkheid om via een online verbinding kennis te maken en uw klacht met onze Rugexperts te bespreken.
Meer informatie


Wij delen uw gegevens vanzelfsprekend niet met derden, en gebruiken uw e-mailadres en telefoonnummer uitsluitend om contact met u op te nemen.