Klachten

Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Uw klachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren zoals overbelasting, een verkeerde houding of manier van bewegen. Ook stress (werk- en/of privéleven) kan een belangrijke rol spelen bij uw klachten.

Bekijk onderstaand de uitgebreide informatie over uw klacht.

Rugklachten

Rugklachten

Rugklachten

Er zijn veel verschillende soorten rugklachten, denk hierbij bijvoorbeeld aan lage rugpijnherniaspit, en ischias. Volgens het RIVM (Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu) heeft 1 op de 5 volwassenen last van terugkerende rugklachten. Veel rugklachten ontstaan doordat wij tegenwoordig onze rug steeds minder bewegen en te eenzijdig belasten. Andere mogelijke oorzaken voor rugklachten zijn overbelasting, slijtage en stress.

Wilt u weten wat wij voor uw rugklachten kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze Rugexperts!

Maak nu een afspraak! 

Locatie van uw rugklachten

Rugklacht symptomen

Omdat er vele soorten rugklachten zijn, kunnen de symptomen van rugklachten erg uiteenlopen. Vooral 'lage rugpijn' is een veelvoorkomende rugklacht waarbij veelal een zeurende pijn in de onderrug als symptoom wordt ervaren.

Andere veelvoorkomende rugklacht symptomen:

Welke soorten rugklachten zijn er?

U kunt zowel acute als chronische rugklachten hebben. Ook nekklachten, bekkenklachten, schouderklachten, hoofdpijn, buikpijn of andere klachten kunnen worden veroorzaakt door een probleem in de wervelkolom.

Rugklachten worden naar duur ingedeeld:

  • Acute (lage) rugklachten (duur van minder dan 6 weken);
  • Sub-acute (lage) rugklachten (duur van 6 tot 12 weken);
  • Chronische (lage) rugklachten (duur van meer dan 12 weken).

Wij onderscheiden de volgende soorten rugklachten:

1. Aspecifieke rugklachten

Het grootste deel van de mensen heeft aspecifieke rugklachten. Vaak ontstaan deze door een verkeerde houding, disbalans in de spieren, krachtverlies of een ontsteking.

  • Stijve rug
  • Lage rugpijn
  • Hoge rugpijn

2. Specifieke rugklachten

Rugklachten die een duidelijke oorzaak hebben worden specifieke rugklachten genoemd. Deze kunnen worden veroorzaakt door een hernia, een afwijking, een fractuur of in sommige gevallen een tumor.

Overige oorzaken van rugklachten/rugpijn

Tijdens activiteit:

Organen:

Rugklachten bij vrouwen:

Overige:

Behandeling bij rugklachten?

Heeft u rugklachten? Het is van essentieel belang om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Fysius Rugexperts is al jarenlang de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rugklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise in om de oorzaak te achterhalen en antwoord te geven op deze klachten.

Het Fysius behandelconcept

Uw klachten worden vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klachten in kaart te brengen. Na de intake stellen wij samen met u een persoonlijk behandelplan op, welke is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Uw persoonlijk behandelplan wordt uitgevoerd door een Rugexpert, welke opgeleid en gespecialiseerd is in het behandelen van rugklachten. Onze behandeling voor rugklachten is o.a. gericht op:

  • Verminderen van pijn
  • Toename van beweeglijkheid
  • Aanleren van een juiste lichaamshouding
  • Vergroten van kracht en stabiliteit (oefeningen)


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het Fysius behandelconcept doeltreffend is. Onze succesvolle aanpak is anders dan reguliere fysiotherapie. Tijdens het behandeltraject maken wij gebruik van:

Afspraak maken

Wilt u weten wat wij voor uw rugklachten kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze Rugexperts!

Uw persoonlijk behandelplan laten maken? Neem contact op

Afspraak maken? Vul uw gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met u op.


Start direct een behandeltraject en maak een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.
Meer informatie
Eerst kennismaken? Maak een afspraak voor gratis Rugadvies in één van onze vestigingen.
Meer informatie
Een unieke mogelijkheid om via een online verbinding kennis te maken en uw klacht met onze Rugexperts te bespreken.
Meer informatie


Wij delen uw gegevens vanzelfsprekend niet met derden, en gebruiken uw e-mailadres en telefoonnummer uitsluitend om contact met u op te nemen.