Klachten

Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Uw klachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren zoals overbelasting, een verkeerde houding of manier van bewegen. Ook stress (werk- en/of privéleven) kan een belangrijke rol spelen bij uw klachten.

Bekijk onderstaand de uitgebreide informatie over uw klacht.

Ischias

Ischias

Ischias?  

Ischias is een veelvoorkomende rugklacht. Veel van onze cliënten hebben al jarenlang ischias klachten, maar ervaren toch positieve resultaten doordat ze in behandeling zijn geweest bij Fysius.

Maak nu een afspraak 

Ischias symptomen

De ischiaszenuw (nervus ischiadicus) is de langste zenuw uit het lichaam en loopt vanuit de lage rug naar de achterkant van het bovenbeen tot aan de voet. Ischias is zenuwpijn die ontstaat doordat deze zenuw geïrriteerd, ontstoken of beschadigd is. Ischias kan ontstaan door druk op de zenuw, bijvoorbeeld door zwangerschap of door een verkeerde lichaamshouding waarbij de rug te zwaar belast wordt. Hoewel de symptomen van ischias uiteen lopen, zijn de meeste klachten bij ischias zijn vaak voelbaar in de rug, benen en billen.

Veelvoorkomende ischias symptomen:

  • Doffe pijn (verdoofd gevoel) in been, voet en/of tenen
  • Stekende pijn in bil/been
  • Pijnscheuten in de rug
  • Verzwakte spieren

Welke soorten ischias zijn er?

De meest bekende vorm van ischias wordt veroorzaakt door het verkeerd belasten van de rug, een hernia of door artrose. Hierdoor ontstaat druk op de zenuw wat veelal resulteert in lage rugpijn. Ook kan de pijn uitstralen naar het been. Daarnaast kan ischias ook worden veroorzaakt door een spondylolysthesis en/of door osteoporose.
Bij acute ischias houden de klachten maximaal 6 weken aan. Door het natuurlijk herstel gaan deze ischias klachten vaak vanzelf over. Blijven de ischias symptomen langer aanhouden, dan is het verstandig om hier snel wat aan te doen om chronische ischias te voorkomen.

Uw behandeling bij ischias

Fysius Rugexperts maakt al jarenlang gebruik van specialistische behandelmethodes voor ischias waar al veel mensen baat bij hebben gehad. Er wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke situatie om vervolgens een geschikt behandelplan voor u op te stellen. Vaak wordt er een combinatie van behandelmethodes toegepast om het meest succesvolle behandelresultaat te behalen bij ischias klachten. Onze behandeling voor ischias is o.a. gericht op:

  • Verminderen van pijn
  • Verminderen van de druk op de n. Ischiadicus
  • Toename van pijnvrije beweeglijkheid
  • Aanleren van een juiste lichaamshouding
  • Vergroten van kracht en stabiliteit (oefeningen)

Afhankelijk van het onderzoek wordt er gekeken welke behandelmethode het meest effectief is voor uw ischias klachten. Dit kunnen bijvoorbeeld onderstaande behandelmethodes zijn:

Onze Rugexperts helpen u graag van uw ischias klachten af! Maak vandaag nog een afspraak.

Uw persoonlijk behandelplan laten maken? Neem contact op

Afspraak maken? Vul uw gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met u op.


Start direct een behandeltraject en maak een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.
Meer informatie
Eerst kennismaken? Maak een afspraak voor gratis Rugadvies in één van onze vestigingen.
Meer informatie
Een unieke mogelijkheid om via een online verbinding kennis te maken en uw klacht met onze Rugexperts te bespreken.
Meer informatie


Wij delen uw gegevens vanzelfsprekend niet met derden, en gebruiken uw e-mailadres en telefoonnummer uitsluitend om contact met u op te nemen.