Cliëntervaringen

Marjet Blankvoort

Mijn doel was het weer kunnen lopen van een halve marathon zonder rugpijn. En… dat doel is bereikt!

Augustus 2017

Marjet Blankvoort, 48 jaar, had vaak last van haar onderrug. “Zeker na het hardlopen, wat ik erg graag doe, kreeg ik de dag daarna vaak rugpijn. Ook op het werk heb ik op een gegeven moment zelfs veel taken moeten overlaten aan mijn collega’s, omdat dit mij niet meer lukte door mijn rugklachten.”

“Een vriendin liep al bij Fysius en adviseerde mij om ook naar Fysius te gaan. Bij mijn eigen fysiotherapeut kwam ik destijds niet verder, mijn klachten bleven terugkomen. Dat Fysius deskundig en gespecialiseerd is op het gebied van rugklachten, gaf mij hoop.  

Mijn Rugexpert Jeroen legde tijdens de intake goed uit hoe mijn behandelplan eruit zou zien en waarom hij voor de betreffende strategie ben behandelmethoden koos. Samen hebben wij mijn behandeldoel vastgesteld: het lopen van een halve marathon. En… dat doel is bereikt! Daar ben ik ontzettend trots op.

“Mijn doel was het weer kunnen lopen van een halve marathon zonder rugpijn. En… dat doel is bereikt! Daar ben ik ontzettend trots op.”

Bij Fysius kijken ze echt naar de oorzaak van mijn rugklachten. Zo hebben wij met name mijn diepliggende bekkenbandspieren getraind om deze sterker te maken. Met het alleen oplossen van mijn klachten, zoals dat eerder bij mijn fysiotherapeut werd gedaan, verhelp je het daadwerkelijke probleem niet. Door mijn diepliggende bekkenbandspieren te trainen, is mijn rug sterker geworden en kunnen mijn spieren meer opvangen.

Marjet Blankvoort 08 2017

Van Jeroen kreeg ik ook specifieke oefeningen voor op het werk. Tijdens mijn werk in de bloemenzaak til en buk ik veel. Zo moet ik bijvoorbeeld elke ochtend de tuinplanten buiten zetten en zware karren met planten naar buiten rijden en over een drempel tillen. Jeroen heeft mij veel laten oefenen met het juist uitvoeren van deze bewegingen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over Fysius! Ik word altijd prettig ontvangen, je kunt koffie pakken en ik word deskundig geholpen. Ook vind ik het erg fijn dat de afspraken kort en efficiënt zijn.

“Fysius pakt echt de oorzaak van je rugklachten aan.”

Er zijn heel veel mensen die ik ken die last hebben van hun rug. Die heb ik ook allemaal doorgestuurd naar Fysius! Zij gaan namelijk naar de fysio en blijven dan met het probleem zitten. Het gaat dan een half jaar of een jaar misschien goed, maar daarna komen de rugklachten veelal weer terug.
Ik vertel dan tegen hen dat Fysius het anders aanpakt. Fysius komt echt tot de kern: waarom krijg je last van je rug? Het aanpakken van de oorzaak in plaats van je klachten is een enorm pluspunt van Fysius. Ga vooral zo door!”

Arthur Teunissen

Na 9 maanden behandeling ben ik zelfs weer begonnen met voetballen en tennissen.

Oktober 2017

Arthur Teunissen uit Dieren merkte ongeveer 2,5 jaar geleden zijn eerste klachten. Het begon in zijn benen; uitval, stijfheid en tintelingen. Hij blijkt een drievoudige rugproblematiek te hebben; een hernia, een verschoven wervel/discus en een vernauwing in het zenuwkanaal. Zijn destijds pasgeboren tweeling en oudere zoon maken het nog belangrijker om het dagelijkse leven weer dragelijker te maken, zonder rugpijn. Fysiotherapeut Joël Kapelle heeft Arthur geholpen om dit weer te bereiken.

“Via een kennis, een oud collega, die ik sprak tijdens de avondvierdaagse, kwam ik in aanraking met Fysius. Deze collega was net zeer positief begonnen met zijn behandeling en wellicht kon het mij ook verder helpen.’ Hiervoor is Arthur al een jaar intensief behandeld bij een zelfstandige kliniek en de sportschool in de buurt. Helaas heeft dit niet echt geholpen. ‘Ik kon op een gegeven moment niet goed meer voorover buigen en kwam hierbij zelfs niet verder dan mijn knieën. Dus een hoge verwachting van Fysius had ik niet. Ik zou wel zien wat er ging gebeuren en was benieuwd of Joël mij wel kon helpen, zodat ik weer enigszins functioneerde in mijn dagelijkse leven.

“Ik ben na 9 maanden behandeling zelfs weer begonnen met voetballen en tennissen.”


De geboorte van onze tweeling maakte het nog belangrijker om weer normaal te kunnen functioneren, zonder veel rugpijn en klachten. Ik wilde natuurlijk, net als mijn vrouw, ook kunnen zorgen voor de kinderen in de gewone, dagelijkse dingen. Ik kon mijn kinderen niet eens in hun bedje leggen! En of ik ooit nog weer zou kunnen sporten, dat zou alleen maar een bonus zijn. Dat sporten er niet meer in zat, daar had ik mij al bij neergelegd. Want volledig werken ging op dat moment ook niet meer.

Ik heb ontzettend veel baat bij het OriGENE-apparaat in combinatie met mijn behandelingen op de behandeltafel. Daarnaast heeft Joël verschillende behandeltechnieken toegepast zoals Medical Taping. Joël gaf mij tips en adviezen over wat ik juist beter wel of niet kon doen om het sporten weer rustig op te bouwen. Daarbij gaf hij praktische tips en oefeningen die ik gelijk kon toepassen.

“Ik blijf in behandeling om mijn behaalde resultaat te behouden en mijn oefeningen te onderhouden.”


Inmiddels voetbal ik weer, heb ik getennist en ben ik zelfs weer volledig aan het werk! Ik heb twee jaar echt helemaal niets kunnen doen. Dus Fysius heeft mijn verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Wonderbaarlijk! Of ik 100% zal herstellen, dat weet ik niet. Maar ik zit nu op 95% van mijn kunnen dankzij Rugexpert Joel en OriGene. En de overige 5% zitten in het nog pijnlijk achterover buigen door de verschoten rugwervel. Daar kan ik prima mee leven.

Als ik te lang niet oefen, dan merk ik dat mijn spieren weer wat stijver worden. Daarom blijf ik onder behandeling bij Joël om mijn behaalde resultaat te behouden en mijn oefeningen te onderhouden. Dit vind ik heel waardevol.”

Jeanet Rechterschot

Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!

Augustus 2017

Jeanet Rechterschot, 41 jaar, heeft een aangeboren heupafwijking waarbij haar heup steeds uit de kom wil schieten. Het laatste anderhalf jaar had zij zoveel pijn dat ze zelfs in de ziektewet kwam omdat het niet meer mogelijk was om haar werk uit te uitvoeren. Na verschillende behandelingen bij diverse therapeuten, werd Fysius haar laatste strohalm. Dat het nu zoveel beter zou gaan, had zij niet durven hopen: “Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!”

“In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in de horeca, waarbij ik veel loop en til. Doordat mijn heup steeds uit de kom wil schieten, moeten mijn spieren extra veel werk verzetten om de ‘boel bij elkaar te houden’. Hierdoor komt er veel belasting op mijn spieren. Het laatste anderhalf jaar had ik zo ontzettend veel pijn dat ik een half jaar lang in de ziektewet terecht ben gekomen omdat ik mijn werk niet meer uit kon voeren.
Ik had een afspraak gemaakt bij de huisarts, omdat ik besefte dat ik hier niet langer mee rond kon lopen. Het idee dat ik misschien een nieuwe heup zou moeten krijgen, had mij lang tegengehouden. Toen ik foto’s liet maken bij de huisarts bleek dat door de scheefstand van mijn bekken, mijn ruggenwervels scheef zijn gaan staan.

P1010643

Ik ben toen eerst in behandeling gegaan bij een andere praktijk waar ik continue therapie heb gehad. Het leek in eerste instantie goed te gaan, maar daarna ging het al snel bergafwaarts. Toen brak het moment aan dat ik met mijn man en kinderen op vakantie zou gaan. De eerste keer vliegen,… maar ik zag het totaal niet zitten. Ik had zoveel pijn!

“Je gaat nadenken over dingen zoals: moet ik mij nog laten omscholen omdat ik straks mijn werk niet meer kan doen?”

Je wordt moedeloos en gaat nadenken over dingen zoals: “Ik ben nu 41 jaar, moet ik mij nog laten omscholen, omdat ik straks mijn werk niet meer kan doen?”
In gesprek met een arts van een privékliniek kwamen wij samen op het idee dat Fysius wellicht iets voor mij zou kunnen betekenen. Het was echt mijn laatste strohalm, want bij mijn toenmalige fysiotherapeut kwam ik niet verder. Ik dacht: “Dit moet ik gewoon doen!”

In september vorig jaar heb ik mijn eerste afspraak gemaakt bij Fysius. De Rugexperts Joost en Gijs hebben mij toen uitgebreid onderzocht. Ook namen zij al mijn bestaande gegevens door, zoals de scans die al eerder waren gemaakt. Het was enorm fijn om te horen dat Gijs zei: “Het heeft tijd nodig en vergt veel oefenen, maar er valt veel resultaat te behalen”. Dat biedt perspectief.

Inmiddels kom ik zo’n twee keer per week en doe ik trouw mijn oefeningen. Het gaat steeds beter! Een tijdje geleden zei Joost tegen mij: “Ik denk toch dat ik de behandelmethode Dry Needling wil proberen bij jou”. Dat klonk niet heel fijn, met die naalden, maar ik zei die avond tegen mijn man: “Ik denk dat ik het toch ga doen. Baadt het niet, schaadt het niet.”

“Pijnvrij! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!”

Na mijn eerste Dry Needling behandeling wist ik niet wat mij overkwam. Ik ben maar liefst 5 dagen pijnvrij geweest! Dan biggelen de tranen van geluk over je wangen, echt waar!
Als ik voorheen naar een pretpark ging met het gezin, nam mijn man de kinderen op sleeptouw en ging ik ergens zitten. Anders trok ik het gewoon niet, ik kon nog geen middag winkelen met de kinderen.

Het gaat nu erg goed. Nog steeds wel op en af, maar over het algemeen zit er een stijgende lijn in mijn resultaten. Het is een aangeboren afwijking, dus 100% pijnvrij zal ik nooit worden, maar ik ben al enorm blij dat ik mijn werk veelal pijnvrij kan doen. En uiteraard leuke dingen met de kinderen! Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik ben echt heel tevreden over Fysius en zou het iedereen aanraden! Zij denken erg met je mee, zowel met hoe je verzekerd bent, als met welke oefeningen passen bij mij. Ze vragen bijvoorbeeld waar ik tegenaan loop op het werk en welke activiteiten ik voornamelijk doe en geven mij daar vervolgens specifieke oefeningen voor. Echt super, ik geef Fysius een dikke 10!”

 

Natasja Walstra

Het behandelresultaat is boven mijn verwachting. Dit had ik nooit durven hopen!

Doetinchem, maart 2017

Al 20 jaar liep Natasja Walstra-Bulten met bekken- en heupklachten. Haar klachten bleven maar terugkomen, nadat ze al meerdere fysiotherapeuten had afgelopen. De hoop op verbetering werd voor Natasja steeds kleiner.
Echter hoorde ze in haar omgeving ook steeds vaker positieve verhalen over Fysius. Na vele teleurstellingen besloot ze toch de aanpak van Fysius te proberen en meldde zich aan voor een gratis Rugadvies.

“Bij bijna alles wat ik deed had ik pijn. Vooral het ‘op gang komen’ was moeilijk. Zo kon ik ’s ochtends bijna niet uit bed komen omdat het voelde alsof alles stijf en op slot zat. Ook wanneer ik bijvoorbeeld een halfuur op een stoel had gezeten, was het erg pijnlijk om vervolgens weer in de benen te komen.

Het behandeltraject verliep vanaf het begin erg prettig. De Rugexperts weten waar ze mee bezig zijn en leggen goed uit wat ze doen, dat vind ik persoonlijk erg fijn. Daarnaast gingen mijn ergste klachten al vrij snel weg!

“Het behandelresultaat is boven mijn verwachting. Dit had ik nooit durven hopen!”

Mijn heup- en bekkenklachten zullen nooit helemaal weggaan, want dit zijn chronische klachten. Momenteel kom ik nog om de 6 weken bij Fysius om mijn behandelresultaat te kunnen behouden.

Ik ben ontzettend blij dat ik veelal geen pijn meer heb. Eerder liep ik namelijk voortdurend met de bekken- en heupklachten en wist ik bijna niet anders dan dat ik pijn had! Inmiddels kan ik veel beter bewegen en heb minder last van pijn en stijfheid. Het behandelresultaat is boven mijn verwachting en had ik nooit durven hopen!”

Marcel Rensen

Ik kon nauwelijks 10 meter lopen vanwege mijn rugklachten. Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer!

Winterswijk, juni 2017

Cliënt Marcel Rensen kon wegens zijn rugklachten nog geen 10 meter lopen. Toen tijdens zijn vakantie de rugklachten ook nog eens de hoofdrol speelde, besloot hij actie te ondernemen.

Om een operatie te voorkomen, koos Marcel ervoor om samen met Fysius te werken aan het herstel van zijn rugklachten. En met resultaat: hij stapt weer vol vertrouwen op de racefiets. “Had ik dit maar veel eerder geweten!”

“Na onze vakantie in Italië waar mijn herniaklachten de hoofdrol speelde, drong mijn vriendin aan op actie. Ik heb een MRI-scan laten maken en de resultaten met de neuroloog besproken. Het was een duidelijke operatie-indicatie. Daar sta je dan, afvragend welke opties er nog zijn?

Allereerst probeerde ik na het gesprek bij de neuroloog een regulier behandeltraject te starten bij een andere fysiotherapeut. Hier werden mijn herniaklachten echter alleen nog maar erger. Op een gegeven moment kon ik nog geen 10 meter meer lopen! Het was een erg rare gewaarwording dat je bijna niets meer kunt. Ik had echt het gevoel dat ik helemaal ‘klem’ zat.

Mijn vriendin is OK-assistente en was erg positief over Fysius. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Fysius om de mogelijkheden te bespreken. Samen met mijn Rugexpert besloot ik om er alles aan te doen om een operatie te voorkomen. Dat ik veel tijd in mijn revalidatie zou moeten steken wist ik, maar deze investering is achteraf een enorm goede keuze geweest.

“Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer. Ik kan zelfs weer fanatiek wielrennen!”

Fysius heeft een dynamische en flexibele aanpak. Samen met mijn Rugexpert bespreek ik altijd mijn voortgang en passen wij in samenspraak eventueel mijn behandelplan aan wanneer de gewenste resultaten niet worden behaald.

Het was een erg lange weg, die veel geduld vergde….. Gelukkig kreeg ik tijdens deze lang weg continu het vertrouwen van mijn Rugexperts dat wij op de goede weg naar herstel waren.

MarcelRensen3

Fysius heeft een groot netwerk van specialisten zodat zij, indien nodig, mij ook naar de juiste mensen konden doorverwijzen. Dat was een erg prettig idee. Dat het behandeltraject en de aanpak van Fysius effectief is geweest merk ik elke dag weer. Ik stap weer met vertrouwen op de racefiets en mountainbike!

Van mijn Rugexpert heb ik geleerd wat de signalen zijn als mijn lichaam aangeeft om even pas op de plaats te maken. Had ik dat maar veel eerder geweten! Ik heb nu echt het gevoel dat ik weer de controle heb over mijn lichaam, waar ik mij voorheen vooral machteloos voelde. Mijn rug blijft een zwakke plek, maar ik weet nu hoe ik ermee om moet gaan. En dat alles zonder operatie, daar ben ik Fysius erg dankbaar voor!”

Patricia Busschers

Ik kan weer alles doen zonder rugpijn, ik raad mensen Fysius zeker weten aan!

Enschede, april 2017

Patricia Busschers had een helder doel: zonder pijn haar zoontje kunnen optillen.
Voor haar behandeling bij Fysius heeft ze verschillende praktijken bezocht waar ze enkel een kortdurend effect had van de behandelingen. “Ik kreeg oefeningen, maar hebben nooit specifiek de pijn aangepakt..”

“Ik werd nieuwsgierig toen ik zag dat Fysius gespecialiseerd was in rugklachten. Zonder grote verwachtingen heb ik een afspraak gemaakt om te kijken wat Fysius voor mij kon betekenen. Toen ik voor de eerste keer bij Fysius aanklopte, kon ik niet eens uit mijn bed komen van de pijn. Ik was het helemaal zat en wilde gewoon weer mijn dagelijkse dingen kunnen doen zonder pijn en hulp.

Mijn Rugexpert Sander gaf mij bij het intakegesprek direct een vertrouwd gevoel. Hij was duidelijk in zijn aanpak en liet mij echt merken dat hij wist waar hij het over had.

Ook het behandeltraject verliep eigenlijk heel goed. Op het begin kwam ik zo’n twee keer per week, wat we later langzaam hebben afgebouwd. Tijdens de behandelingen pakte hij mijn pijn aan, maar hij heeft mij ook geleerd hoe ik mijn resultaat kan onderhouden en mijn rugklachten kan voorkomen. Deze aanpak werkt ontzettend goed, zeker met het oog op de langere termijn. 

“Ik kan mijn zoontje weer optillen zonder rugpijn! Ik raad Fysius zeker weten aan!”

Ik ben erg tevreden met hoe het nu gaat. En het allerbelangrijkste: ik kan mijn zoontje weer optillen zonder rugpijn, super! Ik raad anderen Fysius zeker weten aan!

Ton Jacobs

Ik behaal enorm mooie resultaten met mijn therapeut. Blijf zo doorgaan Fysius!

Februari 2017

Cliënt Ton Jacobs was als brandwacht aan het werk in de jaarbeurs Utrecht, toen het noodlot toesloeg. Er viel en bouwsteiger om, bovenop Ton. Door zijn ongeval kon hij moeilijk bewegen in de heup en rug. Zijn klachten verergerden in de loop der tijd totdat hij uiteindelijk niet meer in staat was om zijn werk uit te voeren. Ton startte zijn behandeling bij een fysiotherapeut in de buurt maar boekte daar helaas geen vooruitgang. Gezien zijn vrouw goede resultaten behaalde bij Fysius heeft hij toen de keuze gemaakt om zijn behandeltraject verder voor te zetten bij Fysius.

“Sinds ik bij Fysius in behandeling ben, is mijn pijn een stuk minder geworden. Wat ik vooral erg fijn vind, is dat mijn fysiotherapeut Patricia Sakkers goed aanvoelt hoe zij met mij om moet gaan. De behandeling is heel persoonlijk!

Ik merk echt dat ik stappen maak, letterlijk. Zo kon ik vroeger zo’n 20 meter lopen zonder krukken en kom ik nu al een stuk verder! Ook kan ik steeds vaker de trap nemen in plaats van de traplift.

“Ik heb al vele anderen aangeraden om met hun klachten naar Fysius te gaan. Het bevalt mij enorm goed!”

Tegen Fysius zou ik graag willen zeggen: blijf zo doorgaan! Ik heb al vele anderen aangeraden om met hun klachten naar Fysius te gaan. Het bevalt mij enorm goed en ik behaal mooie resultaten met mijn therapeut. Ik ben een stuk mobieler geworden vergeleken met de periode na het ongeval. Toen zat ik muurvast en kon ik geen kant op. Ik voel me nu een stuk prettiger en sta positiever in het leven!”

“Ik voel me nu een stuk prettiger en sta positiever in het leven!”

Ton Jacobs2

Greet Schipper-Rigter

Zeker aan te raden. Mijn klachten zijn nu voor 70% minder, waar dus geen specialist iets aan kon doen. Dit is de beste beslissing geweest!

Zaandam, februari 2017

Greet Schipper-Rigter zag via Facebook Fysius voorbij komen. “Ik had al zoveel teleurstellingen gehad bij verschillende fysiotherapeuten, dat ik op een gegeven moment dacht: slechter dan dit kan het niet worden, vertel maar wat je te bieden hebt! Tot op de dag van vandaag ben ik enorm blij dat ik de keuze voor Fysius heb gemaakt.”

“Door mijn rugklachten kon ik heel slecht lopen en al praktisch niet meer staan. Mijn situatie ging steeds verder achteruit, dat was heel beangstigend! Ik dacht bij mijzelf: “Wat is mijn toekomst? Het laatste wat je wilt is in een rolstoel terecht komen!”

Al vanaf de eerste behandeling bij Fysius kreeg ik meer ruimte in mijn rug. Ik merkte ook dat de Rugexperts onmiddellijk wisten wat er moest gebeuren en daar ook naar handelden. En dat terwijl ik al 20 jaar met die klachten liep! Dat had ik nooit zo ervaren bij andere therapeuten. Het beste resultaat wat ik daar tot nu toe had bereikt was dat mijn klachten tijdelijk iets minder waren.

“Mijn leven heeft weer toekomst. Dit is de beste beslissing geweest!”

Ook de begeleiding van de Rugexperts is echt uitstekend. Ze zijn erg vriendelijk en de behandeling… die helpt!! Mijn klachten zijn voor 70% minder, waar geen specialist iets aan kon doen. Dat is voor mij al zo’n grote verbetering! Mijn leven heeft weer toekomst. Dit is de beste beslissing geweest!

Ook mijn man heb ik inmiddels al naar Fysius gestuurd en daarnaast heb ik verschillende mensen via Facebook de boodschap meegegeven: “Ga naar Fysius, ze zijn gewoon goed!”.

Wim Schipper

Ga naar Fysius, zij hebben enorm veel mogelijkheden en kennis om je van onnodige pijn af te helpen!

Sinds augustus vorig jaar liep ik regelmatig met enorme pijn in mijn linker schouder, arm, nek en rug. De reguliere fysiotherapie gaf lang niet voldoende baat. In die periode was Greet, mijn echtgenote, al geruime tijd onder behandeling van Fysius Zaandam. Zij heeft begin dit jaar mijn klachten daar besproken. Er werd mij toen aangeraden om een keer een intake gesprek te hebben. Na een aantal massage behandelingen en afgelopen dinsdag een behandeling met dry needling kan ik weer over mijn linker schouder achterom kijken. Ik heb ruimte in mijn arm/schouder/nek als nooit te voren. Wat een ervaring, super. Fysius is naar mijn mening en ervaring een aanrader voor iedereen die het 'advies’ heeft gekregen: “leer er maar mee te leven”. Met pijn hoef je niet te leren leven en zeker niet mee blijven doorlopen. Ga naar Fysius, zij hebben enorm veel mogelijkheden en kennis om je van onnodige rugpijn af te helpen!

(Reactie op Facebook, 09-02-2017)

Bas de Jong

Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering! Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!

Zoetermeer, november 2016

Meneer De Jong is 36 jaar en sinds mei dit jaar in behandeling bij Fysius. Zijn rugklachten waren dermate van invloed op zijn werk dat hij een stap terug moest doen en ook tennissen was niet meer mogelijk. Daarnaast was zijn vrouw in verwachting van hun derde kindje. Hij besefte dat hij wel actie móest ondernemen met zijn rugklachten, want “dit kon zo niet langer..”

“Ik was al eens eerder naar de fysiotherapeut geweest, maar zag dat Fysius expert is op het gebied van rugklachten. Dat gaf direct vertrouwen om een afspraak te maken.

Toen ik begin mei voor het eerst bij Fysius kwam, zat ik nog in de fase dat ik blij was wanneer ik in staat was om van de parkeerplaats naar de deur te kunnen lopen.
Het begin van het behandeltraject startte direct intensief met twee keer per week behandelen. In eerdere testimonials van cliënten van Fysius las ik dat zij na een paar behandeling al resultaat merkten en ik hoopte stilletjes op hetzelfde. En wat bleek: na een paar behandelingen merkte ik inderdaad verbetering!

"Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering!"

Wat ik erg prettig vind aan de behandeling bij Fysius is de flexibiliteit in het behandelplan. Er wordt echt geluisterd naar je verwachtingen en de veranderende klachten. In overleg wordt dan het op maat gemaakte behandelplan aangepast, waardoor je ook meteen het effect merkt.

Ook de begeleiding tijdens het behandeltraject is perfect. Je krijgt duidelijk mee wat je wel en niet kan doen en daar moet je je gewoon aan houden om je gewenste doel te kunnen bereiken. Het ging bij mij mis toen ik zelf in de zomer een keer bedacht dat het een goed idee zou zijn om een stuk te gaan fietsen. Dit bleek achteraf een totaal verkeerde beslissing te zijn. Ik had op dat moment mijn rug enorm overbelast waardoor ik helemaal terug bij af was.
Ik had zoveel pijn dat ik zelfs de afspraken bij Fysius had afgezegd, omdat het mij gewoon niet lukte om er te komen. Toen ik een aantal afspraken had geannuleerd, belde mijn Rugexpert Inge of ik aan het einde van de dag kon proberen te komen. Ik ben toen met tranen in mijn ogen eind van de middag bij Fysius aangekomen. De dag erna was de beste dag sinds drie weken na het ‘fiets-moment’. De behandelingen hebben echt effect!

"Het is belangrijk dat je weet wanneer je een pas op de plaats moet maken."

De afgelopen tijd heb ik met name het  vertrouwen in mijn lichaam teruggekregen. Het is belangrijk dat je leert de signalen van je lichaam te herkennen en weet wanneer je een pas op de plaats moet maken. Dat is een gevoel van beheersing dat ik voorheen niet had.

BasdeJong clientZoetermeer11 2016 2

Inmiddels ben ik weer fulltime aan het werk, waar ik enorm blij mee ben. Het meest dankbaar ben ik dat ik precies op tijd weer was hersteld voor de bevalling van mijn vrouw. Dat herstel had geen week langer moeten duren.

"Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!"


Ik merk het effect van de behandelingen ook in kleine dagelijkse dingen, zoals traplopen. Dat voelde eerder altijd enorm belastend en ik was dan blij dat ik bovenaan de trap stond. Nu loop ik met twee treden tegelijk de trap op zoals ik dat vroeger altijd deed. Een heerlijk gevoel!”

Renske Holwerda

Dankzij Fysius kan ik mijn grote passie hardlopen weer uitoefenen!

Na jaren van blessure-ellende en verschillende specialisten maar eens bij Fysius Hilversum aangeklopt. Het was alsof mijn hele lichaam in de knoop zat. Ik kon nog geen 2 minuten pijnvrij hardlopen. Dan had ik weer last van mijn linkerknie, dan weer last van mijn rechterenkel... Om gek van te worden! Ik had mijn hardloopschoenen dus al een beetje aan de wilgen gehangen.
Toen ik bij Fysius kwam, ging ik er dan ook een beetje sceptisch naartoe. Want als die andere specialisten m
ij niet hadden kunnen helpen, waarom zouden ze het hier dan wél kunnen?

"Het was alsof mijn hele lichaam in de knoop zat. Ik kon nog geen 2 minuten pijnvrij hardlopen!"

Na een aantal behandelingen bij Fysius raapte ik mijn moed bij elkaar en ging ik weer een rondje hardlopen. En terwijl ik aan het lopen was, wachtte ik welk gewricht nu weer pijn zou doen. Maar er gebeurde niks. Ik liep als een zonnetje. Hè?! Zou het dan écht werken?

Gemotiveerd door mijn hardloopsucces, ging ik ook de voorgeschreven oefeningen trouw doen. En ik merkte steeds meer, ook in het dagelijks leven, dat mijn romp sterker werd. Ik voelde me niet meer een ingezakte pudding. Het werd gemakkelijker om rechtop te lopen en rechtop te staan achter mijn standing desk.

"Dankzij Fysius kan ik mijn grote passie hardlopen weer uitoefenen!"

Inmiddels zit ik weer op 5 kilometer en ik heb er vertrouwen in dat ik dit najaar met succes naar de 10 kilometer zal opbouwen. Bedankt Esmée, Jitske en Jarda, dankzij jullie kan ik mijn grote passie weer uitoefenen! 

(Recensie via Facebook, 17-09-2016)

Jadranka Siranovic

Fysius heeft kennis en vakmanschap in huis en de manier van behandelen en het enthousiasme in hun vak is erg prettig. Ik geef Fysius zeker een 10!

Zaandam, februari 2016

Jadranka Siranovic (47 jaar) heeft al jarenlang een zittend beroep. “Ik was de afgelopen jaren al bij verschillende fysiotherapeuten onder behandeling geweest, maar dat heeft allemaal niets geholpen. Op een gegeven moment zag ik een folder van Fysius in de brievenbus. Er werd specifiek aangegeven dat Fysius rugklachten behandelde, dus ik heb contact opgenomen.”

“Tijdens de eerste behandeling kreeg ik een rugscan, waardoor het voor mij duidelijk werd wat er aan de hand was. Mijn fysiotherapeut Niels Kwaaitaal was voor mij echt de frisse blik die ik op dat moment nodig had. Ik merkte gewoon dat hij mij heel graag wilde helpen en mij een oplossing wilde bieden.

Tijdens mijn behandeltraject kreeg ik tevens last van ademhalingsproblemen. Ik heb het syndroom van Tietze, een aandoening in het kraakbeen van mijn borstkas. Niels heeft mijn rug gekraakt en het voelde alsof er opeens ruimte in mijn borstkas kwam!

“Ik zit lekkerder in mijn vel en ik merk dat ik veel vrolijker ben!”

Ik ben inmiddels een aantal weken op weg en het gaat absoluut de goede kant op. Ondanks dat ik nog in behandeling ben, kan ik echt merken dat er al progressie is geboekt. De pijn is er nog wel, maar niet meer zo op de voorgrond aanwezig. Ik sta er ook realistisch in: het moet wel van twee kanten komen, dus je moet zelf de behandeling onderhouden met de oefeningen voor thuis.  

Ook in mijn dagelijks leven merk ik verbetering. Ik zit lekkerder in mijn vel en ik merk dat ik veel vrolijker ben! ’s Avonds kan ik meer dingen doen en op het werk gaat het de goede kant op. Zo kan ik mij bijvoorbeeld beter concentreren en ben niet meer afgeleid door de pijn.
Als ik braaf mijn oefeningen blijf doen, denk ik dat ik over een jaar helemaal geen klachten meer heb!

Fysius is erg flexibel in de openingstijden en gaat oplossingsgericht te werk. Ze hebben kennis en vakmanschap in huis en de manier van behandelen en het enthousiasme in hun vak is erg prettig.
Ik geef Fysius zeker een 10! Ik ben echt heel erg tevreden!”

Manon Hoekstra

Wonder boven wonder boekte ik resultaat! Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven!

Augustus 2016

Manon Hoekstra, 16 jaar, heeft al sinds haar dertiende last van haar rug. De klachten werden op een gegeven moment zo erg, dat ze nauwelijks naar school kon. Haar droom om een kappersopleiding te volgen, leek in duigen te vallen. Totdat ze bij Fysius in behandeling kwam en boven alle verwachtingen al snel vooruitgang boekte.

“Hoe mijn klachten precies zijn ontstaan weet ik niet. De pijn begon heel licht, maar werd steeds erger. Op een gegeven moment werd het zo erg, dat ik door de klachten maar heel weinig naar school kon. Daardoor moest ik ook afstromen naar een lager niveau. Ik wilde heel graag de kappersopleiding volgen, maar daarbij moet je veel staan. Dat zou ik met mijn rug nooit kunnen volhouden.

Ik ben de afgelopen jaren bij verschillende therapeuten en ziekenhuizen onder behandeling geweest, maar tevergeefs. Zij gaven vaak al snel op. Ik moest het maar een plekje geven, ze konden niets meer voor mij doen.
Begin dit jaar kwam mijn tante naar mij toe omdat ze een brief in de brievenbus had gekregen van Fysius. Al vrij snel heb ik toen een afspraak gemaakt.

Sinds februari 2016 ben ik in behandeling bij mijn fysiotherapeute Paola. Ze was vanaf het begin heel rustig in de situatie. We hebben verschillende methodes geprobeerd om te kijken wat voor mij werkte. Wanneer een methode niet hielp, probeerden we gewoon een andere methode. Het gaf mij een fijn gevoel dat Paola niet zomaar opgaf.

“Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven!”


Wonder boven wonder zagen we al snel een stijgende lijn in mijn resultaten. Daar was ik enorm blij mee en mijn ouders ook. Ik probeerde langzaam weer dingen op te pakken. Eerder bleef ik veel thuis, maar ik kon nu steeds vaker met vrienden weggaan en bijvoorbeeld eens een dagje winkelen. Ik kon zelfs alweer rustig meetrainen met de voetbal zonder dat ik er last van had!

Mijn rugpijn zal nooit helemaal weggaan, maar ik kan er nu een stuk beter mee door het leven. Mijn pijn is al zoveel minder, terwijl ik hier nog maar een paar maandjes loop! Ik heb er daarom vertrouwen in dat het nog veel beter wordt.

De afgelopen maanden hebben Paola en ik een ambitieus doel gesteld: mijn rug sterk genoeg maken om de kappersopleiding te kunnen volgen. En raad eens… inmiddels heb ik mij ingeschreven en start ik in september! Ik ben Fysius enorm dankbaar dat ze mij niet hebben opgegeven. Het gaat nu al zoveel beter met me!”

Dhr. Lalkoe

Toen ik mij na drie maanden weer beter meldde, was mijn werkgever volledig verrast! Ik ben Fysius erg dankbaar!

Den Haag, april 2016

Dhr Lalkoe is 62 jaar en is al veel in aanraking geweest met de fysiotherapeut. Ook heeft hij een operatie aan zijn rug ondergaan. “De therapie hielp wel iets, maar ik bleef pijn houden. Op een gegeven moment kreeg ik een foldertje door de brievenbus van Fysius waarop stond ‘Rugexperts’. Dat was nieuw voor mij. Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven, maar wilde toch de behandeling van Fysius graag proberen."

Na een paar behandelingen voelde ik al dat het veel beter ging. Er gebeurde veel meer dan bij de andere therapieën die ik had geprobeerd. Dat had ik nooit verwacht! Ik liep helemaal krom toen ik voor het eerst bij Fysius binnenstapte. Ik had niet gedacht dat ik nog normaal zou kunnen lopen.

“Toen ik mij na drie maanden weer beter meldde, was mijn werkgever volledig verrast”

Mijn werkgever geloofde er ook niet in. Hij zei tegen mij: “Misschien moeten we wel passend werk voor je gaan zoeken”. Toen ik mij na drie maanden weer beter meldde, was mijn werkgever volledig verrast: “Drie maanden geleden kon je nog niet eens normaal staan of lopen!” Toen zei ik: “Maar ik ben geholpen door de rugexpert! Als u mij niet gelooft, kunt u bellen naar mijn therapeut Jim Jongenotter!” Jim had een rapportage voor mij gemaakt om mijn progressie en resultaten in te zien. Deze heb ik ook laten zien aan mijn werkgever en hij was echt verbaasd over de resultaten.

De begeleiding van mijn therapeuten Jim Jongenotter en Ruud Vogler waren perfect. Jim motiveerde mij vaak met positieve woorden: “Het komt wel goed met u”. Dat deed mij altijd goed. Door Fysius heb ik mezelf overtroffen. Wanneer ik eerder naar de fitness ging, was het na 5 minuten fietsen al gedaan met me. Nu kan ik prima een halfuur fietsen en heb ik nergens last van!

Momenteel ben ik weer volledig aan het werk. Mijn werkgever was vooral bang dat ik snel weer zou terugvallen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat nu ik bij Fysius ben geweest, dat dat niet zo snel weer gebeurt. Ik heb zelfs al een paar collega’s hier naartoe gestuurd: “Probeer Fysius eens, dat is wel andere koek!” Mijn collega die al zo’n drie jaar slecht sliep vanwege rugklachten, kon na drie weken al slapen zonder rugpijn!

Ik ben Fysius heel dankbaar dat ze mij hebben geholpen. Dat waardeer ik echt vanuit de grond van mijn hart.

Herman Meijer

De behandeling heeft mij onwijs goed geholpen. Ik wil daarom graag mijn verhaal delen als blijk van dankbaarheid naar Fysius!

Zaandam, januari 2016

Herman Meijer is 55 jaar en woont in Zaandam. Beroepsmatig werkt hij bij de brandweer, wat fysiek zwaar is voor de rug. Door de jaren heen had hij wel vaker rugpijn, maar na de deelname aan een hardloopwedstrijd ging het de verkeerde kant op. Toen hij Fysius in de krant zag, dacht hij: “Baat het niet, schaadt het niet. Ik ga er gewoon heen!”
Nu hij hierop terugkijkt, is hij erg blij dat hij deze keuze heeft gemaakt. “De behandeling heeft mij onwijs goed geholpen. Ik wil daarom graag mijn verhaal delen met anderen, dat is ook een stukje dankbaarheid naar Fysius!”

“Ik ben een fervent hardloper. Ik had de Schansloop van 15km gelopen en dat was vrij goed gegaan. Maar de volgende ochtend werd ik wakker en ik merkte dat mijn rug helemaal vast zat. Ik kon niet eens omdraaien, zo’n pijn! De tranen liepen werkelijk waar over mijn wangen. Ik heb gelijk naar Fysius gebeld en kon diezelfde middag nog terecht.

Tijdens de intake bleek al snel wat het probleem van mijn klachten waren. De bovenkant van mijn rug boog goed mee, maar mijn onderrug zat helemaal vast. Maar mijn behandelaar Remy Tjassing stelde me gerust en zei: “Daar kunnen we wat aan doen!”
Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar verbeterd. Remy had een heel behandelplan voor mij uitgeschreven, dus het was voor mij ook inzichtelijk. In het begin kwam ik frequent: zo’n twee keer in de week. Ik wilde vooral blijven hardlopen en ik wilde van de pijnklachten af.

Ik had niet verwacht dat ik zulke goede begeleiding zou krijgen. Remy kon echt naar het brede spectrum kijken. Hij luisterde goed naar mij en heeft met een combinatie van behandelmethodes mijn behandelplan opgesteld dat echt gericht was op mij als persoon. Je merkt echt dat hij verder kijkt dan de uitslag van de scan en hij heeft mij met rust en vakmanschap behandeld.
Daarnaast kreeg ik huiswerkoefeningen voor thuis mee. Daar maak ik nog steeds iedere ochtend graag gebruik van! Dat is het stukje onderhoud: anders kom je weer in hetzelfde schuitje terecht.

Mijn werk bij de brandweer is fysiek zwaar voor de rug. In een split-second moet je kunnen handelen. Je moet ladders op klimmen, slepen met de waterslang en door de onverwachte bewegingen moet je fysiek wel in shape zijn. Ik was tijdens het werk wel altijd alert op mijn rugpijn. Nu kan ik alles weer doen en ben ik niet zo afhankelijk van anderen.

Ook loop ik inmiddels gewoon weer hard! Ik heb afgelopen zondag weer de Halve van Egmond gelopen en dit jaar train ik met volle enthousiasme naar de hele marathon van Amsterdam toe. Het vertrouwen in mijn lijf is terug!

Ik train nu met volle enthousiasme naar de Marathon van Amsterdam. Het vertrouwen in mijn lijf is terug!

Tegen anderen zou ik willen zeggen dat ze eens open moeten staan voor iets nieuws: de behandeling bij Fysius heeft mij onwijs goed geholpen!”

 

Ineke van den Brink

Ik merk dat ik sterker in mijn rug ben. Inmiddels fiets ik weer, ik wandel en beweeg! Dat had ik voordat ik bij Fysius kwam nooit kunnen bedenken!

Ineke van den Brink (59) uit Deventer was in behandeling bij een  fysiotherapeut, maar daar stagneerde haar resultaat. In overleg met haar toenmalige fysiotherapeut besloot ze om het bij Fysius te proberen en daar is ze nog elke dag blij om.  

“Vorig jaar kwam ik bij Fysius met verschrikkelijke pijn in mijn rug en kon ik bijna niet meer lopen. Het eerste telefoontje wat ik pleegde, was heel begripvol en ze begreep onmiddellijk dat het op korte termijn moest. Ook toen ik hier binnenkwam, hadden ze direct in de gaten wat er aan de hand was.

Ik wist dat ik nooit helemaal van de rugklachten af zou komen, maar de behandelingen gaven mij wel hoop. 

Ik wilde gewoon mijn kleinkinderen op kunnen tillen, mijn ding weer kunnen doen. Dat ik niet bij alles na hoef te denken of bang te zijn dat het weer in mijn rug zou schieten. 

Ik ben voordat ik bij Fysius kwam geopereerd aan mijn rug, maar de klachten waarmee ik hier binnen kwam, heb ik nu niet meer! Ik merk dat ik sterker in mijn rug ben. Inmiddels fiets ik weer, ik wandel en beweeg! Dat had ik voordat ik hier kwam nooit kunnen bedenken! 

Mijn verwachtingen zijn echt overtroffen. Ik raad nu mensen aan om het te doen, terwijl ik daar altijd heel voorzichtig in was. Ik heb zelfs mijn zoon erheen gestuurd. Ga het in ieder geval ook eens proberen!”

Ingrid Prigge

Na afloop van een behandeling heb ik een voldaan gevoel. De pijn is weg en ik merk dat ik steeds sterker word in mijn onderrug.

Ingrid Prigge (45) is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft een administratieve baan en in haar vrije tijd is ze enthousiast marathonloper. In 2005 kreeg ze voor het eerst pijn in haar onderrug en haar been. Twee jaar later leek het erop dat ze haar hardloophobby op zou moeten geven. Ook tijdens haar werk en thuis maakte de pijn haar het leven zuur, omdat ze bijna niet meer kon zitten. Nooit had ze in die tijd kunnen vermoeden dat ze in oktober 2008 een zilveren plak zou lopen tijdens de marathon van Eindhoven.

“De pijn begon in 2005, tijdens de voorbereidingen voor een marathon. Ik had last van mijn rug en mijn been. Tijdens het lopen, maar ook erna. Fysiotherapie en rustig aan doen hielp, maar als ik de belasting dan weer ging opvoeren, verergerden de problemen ook weer. De pijn in mijn been voelde als een zenuwbeknelling, een soort van constant zeurende tandpijn. De huisarts stuurde me door naar een neuroloog die een CT-scan maakte. Daarop was niets te zien, maar ik nam duidelijk waar dat de pijn verergerde. Op een gegeven moment kon ik niet meer zitten, deed mijn werk en dingen in huis zo veel mogelijk staand.”

“Toen ik informatie van Fysius in handen kreeg, heb ik eerst aan mijn fysiotherapeut gevraagd wat hij ervan vond. Die stond er helemaal achter, want hij zag ook dat we zo niet verder kwamen. Na de eerste behandelingen bij Fysius had ik nog niet echt het gevoel dat er iets gebeurde. Daar had ik me ook op voorbereid. Als het al zo lang niet lekker zit, dan is het ook logisch dat het tijd kost. Ik schrok ervan toen ik me de dag na de zesde behandeling realiseerde dat ik de hele dag geen last had gehad! Inmiddels kom ik nog eens in de drie maanden. Na afloop van een behandeling heb ik een voldaan gevoel. De pijn is weg en ik merk dat ik steeds sterker word in mijn onderrug.”

“De neuroloog van mijn CT-scan werkt in één van de ziekenhuizen waar ik ook voor mijn werk kom. Hij sprak me onlangs aan omdat hij gelezen had over mijn prestatie in Eindhoven. Hij was blij voor me, maar wel verbaasd. Ik heb hem over Fysius verteld en hem informatie doorgestuurd. Hij was zeer geïnteresseerd. Prima lijkt mij, dat ook andere medische- en paramedische velden op de hoogte zijn van Fysius en patiënten kunnen doorverwijzen!”

Tine Coppiens

Ik durf hardop te zeggen: mijn hele leven is veranderd door Fysius! Ik ben een zeer gelukkig mens!

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Tine Coppiens (68). Het begon met handbal. Later verloor ze haar hart aan de tennissport. Haar rugpijn begon in 2004 na een blessure aan haar been. Daarna volgden uitvalsverschijnselen in haar benen en ze kon nog amper lopen. Tine kreeg gedurende een half jaar therapie in een revalidatiecentrum .Thuis werd een traplift geïnstalleerd en werden het toilet en de badkamer aangepast.

Hernia was de diagnose die uiteindelijk gesteld werd. Opereren was geen optie: de neurochirurg schatte slechts 20% kans op verbetering in. Daarnaast is Tine longpatiënt wat elke operatie sowieso risicovol maakt. Een ruggenprik tussen haar wervels bracht de eerste keer verlichting, de tweede keer verergerde de pijn. “We kunnen niets voor je doen, leer er maar mee leven.” Met die boodschap werd Tine in 2008 naar huis gestuurd.

Haar dagen op de tennisbaan waren wellicht voorbij, maar haar sportmentaliteit was volledig intact. Opgeven was er niet bij. Tine bleef zoeken naar oplossingen. Het was in die periode dat haar man de krant opensloeg en een advertentie van Fysius zijn aandacht trok. Nog diezelfde dag werd er een afspraak gemaakt.

“Men was wat huiverig om met mij aan de slag te gaan. In gezamenlijk overleg hebben we besloten toch een poging te wagen. De situatie zou in elke geval niet kunnen verergeren en ik realiseerde me goed dat Fysius geen garanties kon geven. Na drie of vier keer begon ik te merken dat ik er echt baat bij had. Ik durfde weer stukjes te lopen zonder krukken. Tot mijn grote verbazing kon ik opeens zonder veel moeite opstaan uit een stoel. Ik had minder pijnscheuten en daardoor ging mijn ademhaling ook beter. Aanvankelijk durfde ik er niet in te geloven, ik ben al zo vaak teleurgesteld. Nu durf ik het hardop te zeggen: mijn hele leven is veranderd! Ik slaap zonder problemen, waardoor ik mij ’s morgens weer veel energieker voel. Ik ben een gelukkig mens, ik ben zo blij dat ik weer dingen kan doen zonder telkens om hulp te moeten vragen. Ik bazuin het rond aan iedereen die het maar wil horen!”

Ans Rooij

Het voelt alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Fysius is voor mij een ware steun!

Mijn rugklachten zijn  25 jaar geleden begonnen, en na veel fysiotherapie en oefenen kon ik weer redelijk zonder rugpijn functioneren.

Drie jaar geleden werd de pijn weer erger. Toen heb ik verschillende soorten therapie gehad. (Fysiotherapie, manuele therapie en ortho manuele therapie.) De pijn werd alleen maar erger en ik ben direct doorverwezen naar de neuroloog.

Mijn rugpijn was op een gegeven moment zo erg dat ik niet meer kon staan zitten of lopen. Na een MRI bleek dat ik een hernia had. De neuroloog vertelde mij; “Uw rugpijn zal nooit meer over gaan”.

Dezelfde dag dat ik terug kwam uit het ziekenhuis zat er een folder van Fysius in de bus. Ik dacht; “Dit is een teken”. Ik heb voor een afspraak gebeld en kon er meteen terecht voor de intake. Ik vertelde mijn therapeut Twan mijn verhaal. Twan zei:“Ik ga je helpen, er valt echt nog wel wat te halen”. Dat gaf mij enorm veel vertrouwen. Het was blijkbaar nog geen verloren zaak. Ik voelde mij er prettig bij en daardoor durfde ik er toch nog een keer voor te gaan.

Het behandeltoestel vond ik een beetje eng. Ondanks dat had ik zo veel vertrouwen en heb ik het toch geprobeerd. Na een paar maanden begon ik het verschil te merken. Op het moment dat ik bij Fysius binnen stapte kon ik bijna niks meer. Mijn man deed het huishouden en de boodschappen. Nu kan ik alles weer!

Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen. Als je zo’n rugpijn hebt gehad, en je kunt weer op vakantie, je kunt je huishouden weer doen, dan geeft dat een ontzettend fijn gevoel. Ik kan nu zelfs mijn hobby als edelsmid weer oppakken.

Ook de mensen om me heen konden het aan me zien. Er kwam iemand naar me toe die zei; “Wat is er veranderd? Je loopt zo anders, en je straalt helemaal!” Ik vertelde over Fysius; “Dit is zo iets anders, probeer het gewoon eens.” Het voelt alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Ik moet er niet aan denken dat ik hier ooit weg ga. Fysius is voor mij een steun. 

Op dit moment kom ik niet meer iedere week bij Fysius. Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik bijna van mijn rugpijn af was. Nu kom ik nog een keer in de vier weken bij Fysius om ervoor te zorgen dat ik me zo blijf voelen, en de rugpijn weg blijft. En als ik toch weer rugpijn krijg hoef ik maar te bellen en kan ik ook tussendoor langs komen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat Fysius er een tevreden, rugpijn vrij, mens bij heeft.

 

Ton Ten Barge

Ik zou aan mensen met rugklachten willen vertellen dat het in ieder geval de moeite waard is om te proberen. Voor mij is het optimale resultaat behaald!

61, wiskunde docent

Ik werk nog 4 dagen en sta de hele dag voor de klas. Ik loop veel en ik zit bijna nooit. Mijn rugklachten spelen al vanaf dat ik eind 20 was. Ik ging vaak door mijn rug, en dat duurde dan 7 tot 10 dagen voordat ik daar weer overheen was. Dat ging van heel veel pijn, naar een klein beetje pijn, soms zeurende pijn en dan was het weer over. 

Ik heb verschillende behandelingen geprobeerd. Uiteindelijk heb ik ook een nekhernia gehad, die zo ongelofelijk pijnlijk was dat ik morfine nodig had. Iedere keer kwam ik op een punt dat het wel weer ging, waardoor je verder gaat met je dagelijks leven. Maar als ik dan weer een keer ging klussen, “hup, dan zit de pijn er weer in”. Op een gegeven moment ontzie je jezelf, zeker als je aan voelt komen dat er weer iets fout kan gaan. Dat betekent dat je minder dingen doet die je wel graag zou willen doen. Zoals bijvoorbeeld lang lopen of klussen in de tuin.

Ik ben met Fysius in contact gekomen via een advertentie. Ik had veel verwachtingen van Fysius. Het stond er zo: “Wij weten de oplossing”. Dus ik dacht; “Nou, kom maar op!” De rugscan vond ik erg prettig omdat hij precies aan geeft waar de pijn zit. De plek waar mijn pijn zit wordt heel duidelijk vast gelegd. Dat is de plek, en daar gaan we druk op uitoefenen. 

Ik merkte bij andere behandelingen ook wel verbetering maar dit was meestal maar van korte duur. Het gaat mij uiteraard ook om het resultaat, maar omdat Fysius gebruik maakt van een tastbaar toestel dat precies die dingen in mijn rug aan het werk zet om de zwakke plekken te beschermen, vind ik dat prettig. Ik heb mezelf wel afgevraagd; “Zou dat nou zo blijven op dat toestel, met andere woorden: wordt dat niet knap eentonig”. Maar ik ben erachter gekomen dat het toch wel belangrijk is.

In het begin ben ik tamelijk intensief behandeld, eerst 2 tot 3 keer in de week. Dit heb ik in de loop van 3 jaar langzaam afgebouwd tot nu nog 1 keer per 3 maanden. Ik merk dat het onderhoud erg belangrijk is. Mijn verwachtingen zijn uiteindelijk ook waar gemaakt. Natuurlijk weet ik dat met een nekhernia mijn klachten nooit helemaal zullen verdwijnen, daar blijf je last van houden. Ook al is het onderhoud bij mij maar heel laag frequent, ik ben er van overtuigd dat als ik niet meer zou komen, mijn klachten op den duur ook terug gaan komen. Onderhoud is dus toch nodig.

Het feit dat er ook iets in je hoofd gaat zitten van: “Oke, straks krijg ik weer een behandeling, en dat ik dus weer even terug kan naar het 0 punt, er weer even tegen kan, dat geeft een prettig en geruststellend gevoel. Ik ben er heel erg blij dat ik gewoon simpelweg weer in de tuin aan het werk kan, dat ik weer fatsoenlijk kan tillen en dat ik me niet continu hoef af te vragen; “Mag dit wel, mag dat wel?”. Sterker nog, ik denk er niet eens meer aan. En dat is het mooiste er aan.

Ik zou aan mensen met rugklachten willen vertellen dat het in ieder geval de moeite waard is om te proberen. Ik denk dat Fysius een manier van behandelen heeft die, ten opzichte van behandelingen die ik ken uit de reguliere fysiotherapie wereld, de zaken anders benadert. Als je echt last van je rug hebt en je hebt al een hele cyclus aan dingen geprobeerd, dan moet je deze zeker ook proberen. Ik zeg niet dat het voor iedereen werkt, maar in ieder geval altijd proberen want je mist een kans dat het echt goed aangepakt wordt.

Voor mij is het optimale resultaat behaald. Ik denk niet dat ik een therapie zal vinden die me nog meer zal helpen als deze. Ik weet nu de zaak veel beter in bedwang te houden, ik voel de seintjes beter. Sinds dat ik hier in behandeling ben, ben ik niet meer door mijn rug gegaan. Mijn rug wordt nog wel eens gevoelig, maar dan krijg ik een seintje.

 

Kenneth Derksen

De behandelingen van Fysius zijn zeer efficiënt. Het is een geringe investering en je merkt al snel verschil. Ik ben nu bijna continu klachtenvrij!

47, adviseur

Ik heb een zittend beroep en zit elke dag veel in de auto. Mijn rugklachten heb ik al vanaf de brugklas. Ik heb aanvankelijk last gehad van een vergroeiing in mijn rug. Dat is in de loop van de jaren beter geworden maar ik bleef wel veel klachten houden. 

Ik heb in al die jaren veel verschillende behandelingen gehad. Osteopathie, manuele therapie en reguliere fysiotherapie. Ik kwam ongeveer 3 jaar geleden via een zakelijke relatie in contact met Fysius. Ik hoorde het verhaal, en dacht; “Dit moet ik toch ook eens gaan proberen.” Ik had er geen verwachtingen bij en dacht; “Baadt het niet schaadt het niet”. 

Voor die tijd had ik veel moeite met het tillen van zware dingen, bukkende bewegingen waren uitermate pijnlijk en met sporten had ik soms ook last van mijn rug. Toen ik bij Fysius kwam was alleen het toestel voor mij helemaal nieuw, ik had nog nooit eerder zo’n apparaat gezien. Ik ben vrij makkelijk in dat soort dingen en dacht; “Laten we het maar proberen”. Als je dan na een week of 5 merkt dat het echt beter gaat, dan word je daar vanzelf enthousiast van. Het resultaat is voor mij allesbepalend. 

Na 4/5 behandelingen merkte ik al verbetering, en na 10 a 12  keer waren mijn klachten zo goed als weg. De behandelingen bevielen me dermate goed dat ik nu vaste klant ben. Ik ben in een soort onderhoudscyclus terecht gekomen. Ik kom nu nog steeds ongeveer 1 keer per maand bij Fysius. Het is min of meer een vast patroon geworden waardoor ik klachten vrij blijf. Ik merk dat als ik er langer dan 1 maand tussen laat zitten de klachten in mindere mate terug komen. 

Ik ben er van overtuigd dat ik niet veel meer kan bereiken dan dit. Ik ben nu met een half uurtje per maand bijna continu klachten vrij. Ik zou tegen iedereen met rugpijn willen zeggen; “Gewoon proberen”. Resultaat is voor mij het allerbelangrijkste en ik vind de behandelingen van Fysius zeer efficiënt. Het is een geringe investering en je merkt waarschijnlijk al snel verschil. Ik ben nu bijna continu klachtenvrij.

Uw persoonlijk behandelplan laten maken? Neem contact op

Afspraak maken? Vul uw gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met u op.


Start direct een behandeltraject en maak een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.
Meer informatie
Eerst kennismaken? Maak een afspraak voor gratis Rugadvies in één van onze vestigingen.
Meer informatie
Een unieke mogelijkheid om via een online verbinding kennis te maken en uw klacht met onze Rugexperts te bespreken.
Meer informatie






Wij delen uw gegevens vanzelfsprekend niet met derden, en gebruiken uw e-mailadres en telefoonnummer uitsluitend om contact met u op te nemen.